Sunday, December 18, 2011

Bertemu Upin dan Ipin !!!

Assalamualaikum and good night all....

Hmm... Nadiah pasti mesti ramai yang minat dengan Upin Ipin kan, kan, kan??? 
Sebenarnya Nadiah pun minat sangat-sangat...
Kadang-kadang kalau balik kampung and bermalam kat kampung mesti join adik sepupu untuk tengok upin ipin... 

     Okaylah back to the point. Sebenarnya semalam Nadiah dapat jumpa Upin dan Ipin kat Sutera Mall masa bershopping barang untuk school. Bila dengar je Upin Ipin dah sampai, cepat-cepat serbu kat situ..  Tak percaya??? Meh Nadiah tunjukkan gambar...

Sekarang dah percaya kan??? 

Masa ni Nadiah bergambar dengan sepupu. Tak boleh nak ambil sorang-sorang sebab ramai lagi yang nak ambil gambar dengan Upin Ipin. Hmmm... Tak apalah janji dapat bergambar. Betul tak???

Okaylah. Itu sahaja untuk entry hari ni. Assalamualaikum...


A trip to Cameron Highland...

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia...

Hmmm... Lamanya Nadiah tak update... 
Rindu tak??? Okay tak payah jawab. 

          Actually, Nadiah dah lama tak update sebab Nadiah pergi bercuti dengan family ke Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam. Happy sangat-sangat.( Macam jakun!!!) Okaylah malas nak cerita banyak-banyak. Entry hari ni memang tak banyak menaip tapi banyak gambar je.Yelah nak tunjuk gambar Nadiah yang cute sangat-sangat tu.(Perasan...) No lah just kidding. Nadiah cuma malas nak menaip sebab kalau menaip confirm ada banyak yang Nadiah cerita.( Macam mak cik yang suka bergosip tu).


Hujan semasa dalam perjalanan ke Cameron Highlands.... Sejuknya dekat dalam kereta.

Tempat pertama yang dilawati di Cameron Highlands... 
TAMAN RAMA-RAMA a.k.a. BUTTERFLY FARM.

Antara rama-rama yang ada kat situ. (Malas nak masukkan banyak gambar rama-rama.)
 
Cactus yang tersusun rapi... Cantik sangat. Harga dia 1 pokok RM5.
@Cactus Point...
Besarnya strawberry tu. Jom makan sama-sama.
@ S'Corner Kea Farm....

Meh naik beca bersama-sama.Tapi bayar kena mahal sikit tau. 
 @Time Tunnel...

Nak order makan apa??? Hehehe... Masak kat dapur lama. Periuk pun dah berkarat.
@Time Tunnel...
Welcome to Cameron Highlands... Endahkan model yang tak berbayar di atas. 

Pemandangan dari Cameron Valley...
@Tea Plantations....

 Banyak strawberi belum masak. So, tak dapat nak petik strawberi. Sedih...
@ Strawberry Farm...
Air pancut yang dikelilingi oleh bunga ros... Cantiknya....
@ Rose Valley...
Okaolah. Thats all yang Nadiah boleh masukkan dalam entry hari ni. Thanks for reading....


 

Friday, December 9, 2011

Jumaat yang permai...

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu Malaysia you all...

  • Cuti sekolah ni ada pergi mana-mana tak??? Nadiah??? Insya-allah kalau tak ada apa-apa halangan mungkin family Nadiah akan pergi ke Cameron Highland...Bestnya.
  • Okaylah back to the point. Nadiah just nak cerita yang hari ni mama Nadiah ada belanja makan mc donald.
  • Mmmm.... Sedapnya. Alhamdulillah... Terima kasih Ya Allah di atas nikmat yang Engkau berikan kepadaku.
Prosperity burger!!!

  • Thank you mama sebab belikan mc donald untuk anak mama yang comel ni. Love you mama!!!
Okaylah. Thats all for today. Thanks for reading. Bye... Assalamualaikum...

Tuesday, December 6, 2011

Like Him !!!!!!!

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu Malaysia...

  • Sorrylah ye kalau tajuk di atas membuatkan korang geli-gelaman or menampakkan kegedikan saya... What do I care.
  • Sebenarnya hari ni saya nak cerita pasal pemain bola sepak Harimau Muda yang paling muda. Umur dia 17 tahun...
  • Siapa lagi kalau tak MUHAMAD NAZMI FAIZ BIN MANSOR!!!! JERSI 21...
  • Dialah pemain bola sepak Harimau Muda yang paling..... comel!!!!!!
  • Suka tengok dia main bola... Kalau nampak dia kat tv, surat khabar or kat mana-mana je, mesti menjerit NAZMI!!! Macam orang gila kat Hospital Bahagia. Hahaha...   
 Comel kan??? Like him very much...

  • Biodata Nazmi Faiz...
 Nama : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor

Nama panggilan : Nami, Nazmi

Tarikh lahir : 16 Ogos 1994

Tempat Lahir : Kuala Lumpur

Asal : Keramat, Kuala Lumpur

Umur : 17 Tahun

Tinggi : 1.67 m

Posisi : Tengah

Pasukan : Harimau Muda

 
 Okaylah. Thats all for today. Thanks for reading. Sorry ye kalau entry hari ni macam gedik sangat. Assalamulaikum... Bye...

Monday, December 5, 2011

Habis periksa...

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu Malaysia...

Akhirnya, tamat juga peperiksaan SDKA (Sijil Darjah Khas Agama) yang telah Nadiah hadapi pada 29 November-5 Disember... Alhamdulillah... Sekarang tinggal tunggu keputusan keluar je. Tak tahulah apa keputusannya. Bagus ke tak. Harap-harap bagus n boleh dapat pangkat 1.

Insya-Allah. Mungkin boleh mungkin tak. Semua tu Allah yang tentukan. Kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan. Betul tak???
Okaylah. Thats all for today. Thanks for reading. Bye... Assalamualaikum...

Sunday, November 27, 2011

Happy Birthday My Sister


  • Happy Birthday to My Sister, Najwa Qistina...
  • Dah sepuluh tahun rupanya adik akak ni.
  • Semoga adik panjang umur, dimurahkan rezeki selalu, menjadi anak yang solehah, ceria selalu n yang paling penting tak degil macam dulu lagi... Hahaha (Gelak jahat) Jangan marah tau.Tak baik marah-marah.Nanti cepat tua...

Saturday, November 26, 2011

Doa Akhir dan Awal Tahun Hijrah...

Doa Akhir Tahun dan Awal Tahun Hijrah Versi Melayu

[DOA AKHIR TAHUN] ..dibaca akhir waktu asar atau selewat2nya sebelum masuk waktu solat maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Bismillahirrahmanirrahim

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, telah berlalu setahun dalam hidup kami. Sesungguhnya Engkau telah menganugerahkan kami nikmat-Mu yang tidak dapat kami menjangkau kehebatannya. Engkau telah memelihara kami daripada keburukan yang tidak mampu kami menolaknya. Kami telah melakukan dalam tahun tersebut perbuatan dan amalan yang Engkau Maha mengetahui baik dan buruknya.

Ya Allah, sekiranya amalan tersebut bersesuain dengan ketetapan-Mu, terimalah dan catatkannya sebagai amalan soleh kami di sisi-Mu. Dan sekiranya amalan tersebut berbaur dengan sifat riya', ujub, dan menunjuk-nunjuk atau kami lakukan perilaku dosa, kesalahan dan keinginan yang buruk, maka kami pohon pengampunan-Mu dan tutupilah segala keaiban dan kesalahan. Kurniakanlah ke atas kami kelebihan dan keluasan sifat pemurah-Mu. Itulah kemuncak permintaan dan doa kami.

Ya Allah, sesungguhnya telah datang kepada kami tahun baru setelah kami meninggalkan tahun ini sebentar nanti, kami tidak tahu apakah yang terkandung dalam pengetahuan-Mu mengenai diri kami. Kami jahil ke mana arahnya penghidupan kami di alam maya ini. Harapan kami agar Engkau membuka lembaran tahun baru ini pintu taubat yang jujur dan tulus untuk kami, yang tidak berakhir dengan kekufuran dan kesesatan. Dan Engkau kurniakan taufiq kepada kami pada tahun ini untuk melakukan amalan-amalan soleh yang Engkau redai, kehidupan yang murni yang Engkau rahmati.

Ya Allah, peliharalah anggota kami agar melakukan ketaatan kepada-Mu. Peliharalah hati kami agar dipenuhi dengan kecintaan. Lapangkan hati kami agar dapat kami mendekati-Mu seperti mana Engkau telah lapangkan hati hamba-hamba-Mu yang soleh. Jadikan kami di antara orang-orang yang menepati janji dalam menjalankan hak. Jadikan kehidupan kami sebagai saksi yang benar terhadap setiap amalan seperti mana yang Engkau syariatkan kepada kami, Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah, Yang Maha Penganugerah



[DOA AWAL TAHUN]...dibaca selepas solat maghrib pada malam 1 Muharram.

Bismillahirrahmanirrahim

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, kami menadah tangan kepada-Mu pada waktu malam dan siang dalam keadaan kami bertawassul dengan nama-nama Mu, dalam keadaan kami mengharapkan gedung rahmat yang sarat di samping Mu. Dan dalam keadaan kami cinta sesungguhnya kepada-Mu dan cinta apa yang menghiasi kebesaran-Mu.

Ya Allah, Ya Rabbul Jalil. Dengan sunnah-Mu menjelang kini tahun baru yang telah Engkau tentukan mengikut qada dan qadar di Loh Mahfuz-Mu. Kami meredahnya di bawah Iradah dan Qudrat-Mu. Sebagai makhluk-Mu yang sentiasa mencari keredaan-Mu. Kehadiran tahun baru ini, memungkinkan kami menadah tangan memohon rahman-Mu, kami pertautkan permohonan kami sekental-kentalnya kepada Mu. Kami mengharap perdampingan taufik dan hidayah-Mu yang telah Engkau berikan kepada kami pada masa-masa yang lalu sepanjang usia kami. Engkau sempurnakan perlindungan dan pemberian-Mu yang begitu melimpah kepada kami. Jadikanlah diri kami, hati kami serta seluruh anggota badan kami jati kekuatan, sepertimana Engkau berikan kepada hamba-hamba Mu yang terpilih. Supaya kekuatan ini dapat kami gunakannya sebagai pelindung daripada segala kemungkaran, sama ada yang zahir atau yang batin. Dan dengannya kami dapat kelapangan pemikiran, keindahan kehidupan, kekuatan dalam keyakinan, ketetapan dalam pegangan agama, dan kebaikan untuk diri kami dan orang-orang sekitar kami.

Ya Allah, hindarkan kami daripada segala yang merungsingkan, pemikiran yang membingungkan, pengalaman yang menyedihkan dan menyempitkan dada kami. Kurniakan kepada kami keselamatan dalam pemeliharaan-Mu yang dapat melindung kami dari sebarang kejahatan, keburukan dan kerunsingan. Ya Allah, rahmatilah permintaan kami, terimalah kepasrahan diri kami kepada-Mu, Wahai Penolong hamba yang meminta pertolongan, tolonglah kami. Wahai Pencegah kemusnahan, hindarilah kami dari kemusnahan dan keporak-perandaan. Ya Rahman Ya Rahim! Jadikanlah lipatan tahun baru ini pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya memelihara agama-Mu. Hamparkan di dalamnya hamparan rahmat-Mu sepertimana Engkau berikan kepada hamba-hamba Mu yang terpilih. Rahmat yang dapat menghindarkan segala kepayahan dan kerunsingan. Ya Allah, kekalkanlah tahun-tahun yang akan datang dalam hidup kami dengan catatan kegembiraan, kebahagian dan kelapangan, supaya kami dapat rasakan dalam detik hidup kami kenikmatan yang ada padanya. Ya Allah, jadikanlah tahun yang akan datang, semulia-mulia tahun yang Engkau berkati ke atas kami. Jadikanlah kami orang yang paling bahagia bersama-Mu. Ya Allah, ampunkanlah segala kesalahan kami, dan terimalah kebaikan kami, berkatilah masa, waktu dan segala gerak-geri kami. Wassallalahu Ala Sayyidina Muhammad wa Ala Aalihi wa Sahbihi Wassalam.

 

My Favourite...

Assalamualaikum, selamat sejahtera n salam satu Malaysia you all...
  • Hari ni hujan telah turun. Alhamdulillah... Hujan tu rahmat daripada Allah. Kita mesti bersyukur. ( Ceh, cakap macam Ustazah je )
  • Sejuknya... Jadi aktiviti yang paling seronok untuk dilakukan ialah tidur. Zzzzz....
  • Tapi tidur tak sampai masuk waktu asar. Tak elok. Bak kata orang tua-tua nanti boleh cepat lupa n lama-lama boleh jadi gila. Nadiah tak nak jadi gila kalau cepat gila tak dapat nak kahwin... ( Gatal )
  • So, sebelum tidur pergi solat Zuhur dulu. Takut terlepas waktu Zuhur. Biasalah budak baik. Hehehe puji diri sendiri pulak. sori ye. Abis tu da tak ada orang nak puji so puji la diri sendiri.
  • Nadiah pun tidurlah dari pukul 2 petang sampai pukul 3 petang.
  • Bestnya tidur masa hujan... ( Macam tak pernah tidur dalam hujan )
  • Ada kena mengena dengan tajuk kat atas ke??? 
  • Ada... Nadiah baru je nak mulakan ni... Mula-mula kenalah buat pendahuluan dulu. ( Macam nak buat karangan je) 
  • Bangun je dari tidur, mama Nadiah cakap ada ubi rebus dengan sambal tumis buatan mama Nadiah.
  • So apa lagi cepat-cepat Nadiah pergi buat teh'o untuk makan bersama-sama dengan ubi rebus tu. ( Dah tak sabar nak makan ni )
  • Mmmm... Sedapnya. Alhamdulillah... Terima Kasih Ya Allah, dia atas nikmat yang Engkau berikan kepada ku.
 Ubi rebus with sambal tumis buatan mamaku yang tercinta...

  • Lastly, Nadiah nak ucapkan thank you mama sebab dah buatkan ubi rebus with sambal tumis untuk anak mama yang tercinta ni... Love you, mama... 

Okaylah thats all for today. Thanks for reading. Assalamualaikum... Bye... 

 

Wednesday, November 23, 2011

Kau ilhamku...



Beribu bintang di langit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang ataupun rembulan
Terima kasih ku ucapkan
Chorus
Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku
Ulang Chorus

Lagu ni memang best sangat-sangat.
Memang minat sangat dengan lagu ni ...
Semenjak tengok video akim nyanyi lagu ni kat youtube tp manbai nyanyi pun sedap jugak...

Peace!!!

Tuesday, November 22, 2011

Harimau berjaya membaham Garuda....

Assalamualaikum , salam sejahtera n salam 1 Malaysia you all...

Today, Nadiah nak cerita tentang:

  • perlawanan bola sepak  SUKAN SEA XXVI di JAKARTA malam tadi 
  • Harimau Muda ( Malaysia) lawan Sang Garuda ( Indonesia ) 
  
  • Pada 21 November 2011,Harimau Muda( Malaysia ) telah berjaya menundukkan Sang Garuda ( Indonesia ) dengan mata sebanyak 4-3 setelah berjaya melalui penentuan sepakan penalti setelah terikat 1-1.
  • Tahniah kepada pasukan Harimau Muda kerana telah berjaya memenangi perlawan tersebut.
  • Tidak lupa juga kepada jurulatih skuad Harimau Muda ONG KIM SWEE atas bimbingan beliau untuk melatih anak-anak didiknya.  
Skuad Harimau Muda

 Kapten Harimau Muda (Baddrol Bakhtiar)
Malaysian Hero!!! Penjaga gol Malaysia (Khairul Fahmi Che Mat)

Penentuan sepakan penalti
  • Tahniah, tahniah.... Malaysia boleh... Semoga kemenangan ini membawa semangat kepada Harimau Muda untuk beraksi dalam perlawan yang akan datang... 
    Okay.Thats all for today.Thanks for reading.Assalamualaikum....Bye.... 




 

Friday, November 18, 2011

Tekak atau pekak...

Assalamualaikum , selamat sejahtera n salam 1 Malaysia you all....

Today,Nadiah nak cakap tentang pekak atau tekak... Korang mesti pelikkan dengan tajuk hari ni. Actually, tajuk hari ni ada kena mengena dengan apa yang berlaku pada hari ni.

Hari ni,Pusat Sumber ada buat satu jamuan untuk semua Pengawas Pusat Sumber sempena akhir tahun 2011. Sebelum jamuan bermula,semua Pengawas Pusat Sumber perlu melakukan sedikit kerja melabel buku yang bertimbun sementara menunggu mc donald tiba.

Sedang Nadiah dan kawan-kawan Nadiah melabel buku,tiba-tiba salah seorang daripada kawan Nadiah berkata bahawa dia sakit tekak.Nadiah yang tidak menumpukan perhatian terhadap apa yang dibicarakan olehnya hanya menjawab dengan selamba."Awak bukannya pekak tapi cuma kurang dengar je".Nadiah menjawab dengan over confident.

Kawan Nadiah yang mendengar jawapan Nadiah hanya membuat muka pelik.Kemudian,dia berkata..."Nadiah,kita cakap sakit tekak bukannya pekak".Fuh!!! Bengangnya.Rasa macam nak jadi halimunan je."Owh ye ke.Rupa-rupanya kitew yang pekak."jawab Nadiah.

Selepas itu,kawan Nadiah memerli Nadiah semula."Awak bukan pekak tapi cuma kurang dengar je". Hahaha.Wakenabeb.So,pengajaran yang boleh kita peroleh dari sini ialah 'dengar betul-betul sebelum menjawab'.

Okaylah.Thats all for today.Thanks for reading.Assalamualaikum...Bye2...

 

Sunday, November 13, 2011

              Assalamualaikum , selamat sejahtera n salam 1 Malaysia you all....

Lamanya Nadiah tak update blog ni.... Rindunya nak update blog ni. Today, Nadiah nak cakap tentang tarikh 11.11.2011. Walaupun tarikh ni dah lepas but Nadiah nak cite jugak... Pada 11.11.11 hari Jumaat kucing Nadiah yang bernama 'Akko Chan atau lebih dikenali sebagai Putih' telah melahirkan 3 ekor kucing. Ada warna putih,coklat hitam n hitam. Comel sesangat.... Nama??? Belum fikir lagi. Tak tau la nama apa yang sesuai. But the important thing is the name will start with capital 'J'. Nak tau sebab apa kena mula dengan capital 'J'??? Sebab diorang lahir hari Jumaat. So,I think it's okay...

Okaylah.That's all for today... Thanks for reading...
Assalamualaikum.... Bye2.... 

Sunday, October 16, 2011

Saya nak nie!!!!!!!

Yang first skali...   Beg domo  


Yang paling diimpikan... Patung domo
 Yang ketiga pulak... Pensel box

Ade sesiapa nak belikan tak???
Hehehe... Just kidding.
Tapi kalo nak bagi jugak bleh Nadiah akan terima dengan atie yang terbuka...
Okayla itu sahaje untuk arie nie... Bye.. Assalamualaikum...

Wednesday, August 17, 2011

Tamat peperiksaan...

Bestnye arie nie.... Peperiksaan ujian 2 dah abis jadi x payah nak pandang buku je. Lepas tu boleh tido awal, boleh bukak muka buku (FB), boleh tngok tv puas-puas...Tapi hati ini masih belum boleh tenang sebab kertas periksa belom dapat. Entah ape la markahnye. Yang paling Nadiah risau kertas periksa geo. Okeylah Nadiah dah tak tau nak tulis apa lagi nie. Lepas ni Nadiah bg tau keputusannye ye...
Bye... 

Saturday, July 23, 2011

Hari kokorikulum

Pada hari Jumaat yang lalu, sekolah Nadiah ada buat hari kokorikulum. Sambutan tu memang best sangat-sangat. Ramai murid-murid datang sebab murid pagi bergabung dengan murid petang. Tiga unit beruniform iaitu Puteri Islam,Kadet Remaja Sekolah dan Kadet Polis telah membuat persembahan kawad kaki.  Sesetengah kelab ada mendirikan khemah untuk menjual makanan,minuman. Selain itu,ada juga yang membuka gerai permainan. Pada awal pagi tu,hari sungguh cerah.Tiba-tiba,awan menjadi semakin gelap dan ribut mula melanda(tapi tak delah kuat sangat sampai buat pokok tumbang).Lepas tu,hujan pun turun.Apa lagi murid-murid semua kelam kabut lari pergi kantin tapi ada juga yang boleh mandi kat tengah-tengah hujan tu(biasalah orang nak cari penyakit).Walau pun hujan turun tapi aktiviti tu tetap berjalan seperti biasa.Tulah hari koko yang paling best dalam hidup Nadiah.

Okeylah.Itu sahaja untuk hari ini.Bye...

Alyah ~ ♫♫ Kisah Hati ♫♫ lirik

Friday, July 15, 2011

Ajaib

Tadi masa dekat sekolah,ada sesuatu yang sangat ajaib.Nak tahu tak apa yang ajaib sangat tu??? Kalau nak tahu macam ni ceritanya…
l
l
l
l
l
l
l
l
Tadi bila dah sampai sekolah Nadiah pun duduklah dekat dalam barisan kelas Nadiah kalau tak nanti kena marah dengan pengawas ataupun cikgu.Masa tunggu nak naik atas untuk menyertai aktiviti pembangunan insan,ada budak lelaki cakap dekat budak perempuan ”Cuba tengok dekat atas.” Semua budak perempuan tak layan dia.Jadi Nadiah pun pandang jelah atas.Memang ajaib sangat.Awan kat atas berbentuk......... Love.Bila cakap je macam tu semua perempuan pandang kat atas.Ada juga yang tersenyum-senyum,ada yang bergurau dengan mengatakan bahawa pakwe dia yang buatkan untuk dia dan lain-lain.Kalau tengok mesti asyik terbayang-bayang je.

 Sorilah.Nadiah cuma dapat bagi dapat daripada google je.Pergi sekolah mana boleh bawa kamera dan handphone.Jadi tak dapat ambik gambar yang original.

Okaylah.Itu saja untuk hari ni.Bye!!!!!!!!!!!!!!

Terjatuh...


Hari ni dekat sekolah ada mata pelajaran PJ (Pendidikan Jasmani).Apa lagi kalau ada PJ je mesti kawan-kawan Nadiah ajak main bola… Mula-mula tu memanglah takut sebab Nadiah ni jenis budak takut bola (badan besar pun takut bola.Ish3… Teruk kan). Jadi Nadiah pun memberanikan diri jugak untuk main bola dengan diorang.Tiba-tiba masa kiteorang tengah syok main bola… Tanpa disangka-sangka Nadiah terjatuh. Cuma Allah je yang tau perasaan Nadiah masa tu… Malu sangat-sangat.Lepas tu kawan Nadiah terus datang dekat dengan Nadiah dan bantu Nadiah untuk bangun.Nasib baik tak de apa-apa yang jadi. Lepas tu,Nadiah terus tak nak main bola sebab takut terjatuh lagi bukan sebab takut bola…

Okaylah.Itu saja untuk hari ni. Bye!!!!!!!!!!

Monday, July 11, 2011

Baucer anugerah bintang.....


Hari ni Nadiah dapat baucer percume untuk anugerah bintang.Anugerah ni diberikan kepada murid yang telah mendapat tempat pertama,kedua dan ketiga dalam peperiksaan pertengahan tahun.Tempat pertama dapat baucer RM8,tempat kedua RM5 dan RM4 pula untuk tempat ketiga.Bagi Nadiah pulak,Nadiah dapat baucer RM5… Nadiah pun tak tahu nak beli ape guna baucer tu.Rasanya nak beli makanan je kot.Biasalah kuat makan.Hehehe…

Okaylah.Ini saja untuk hari ni.Bye!!!!!!!!!!!

Sunday, July 10, 2011

Program Pendidikan Pencegahan Dadah...

      
Sempena Program Pencegahan Dadah,setiap sekolah mesti mempunyai wakil untuk pertandingan yang telah dijalankan… Bagi Nadiah pulak,Nadiah kena masuk pertandingan esei dan buku skrap… Apa lagi memang sibuk tak terkatalah. Sekejap nak buat esei sejakap nak buat buku skrap.Entah boleh siap ke tak… Mula-mula Nadiah memang tak nak masuk pertandingan buku skrap tu tapi cikgu cakap cuba dulu.Mana tau kalau ada rezeki boleh menang. Kalau esei tu memang Nadiah minat. Nadiah memang minat sangat dalam penulisan walaupun penulisan Nadiah tak delah bagus sangat... Harap-haraplah Nadiah dapat menang dalam pertandingan ni. Amin...

Okeylah.Ni aje untuk hari ni... Bye!!!!!!!!!

Saturday, July 2, 2011

Happynye......




Gembiranya hari ini sebab:

1. Kite dapat handphone baru.Handphone tu x delah mahal   sgt...
2. Kedua dapat kucing baru.Comel sgt2...
3. Dapat menang nombor tiga dalam pertandingan kawad rumah hijau ( Silat Lincah ).Tak rugilah pergi latihan kawad setiap petang. 

Oklah.Nie jerk untuk arie nie...Malaslah nak tulis panjang2.. Bye.........

Saturday, June 25, 2011

Hari Terbuka....

        
Sorilah sebab dah lame x update blog.Semalam skola kite ade wat arie terbuka......Keputusan kite???? Okey2 jerk.Banyak yg kena "improve".Nak tahu keputusannye...

tadaaaa...
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l

Bahasa Melayu > 84% ( A )
Bahasa Inggeris > 67% ( B )
Matematik > 93% ( A )
Sains > 84% ( A )
Sejarah > 72% ( B )
Geografi > 67% ( B )
Kemahiran Hidup > 71% ( B )
Pendidikan Islam > 95% ( A )

Nie lah markah perikse kite... Terok x??? Dapat 4A 4B jerk......
Walau ape pon yg terjadi kite akn terus berusaha untuk dpt straight  A iaitu 8A... Amin...
Ok lah tu jerk untok arie nie.Bye.......

Saturday, May 21, 2011

Geramnyer........


Geramnyer arie nie.... Mase ngah ambik gambar tiba2 kamera ade problem.Semua butang dah tak leh tkn.Nak off kan pun x leh.....Memang angin satu bdn sampai semua orang,bende kite marah.... 

Oklah.Itu sahaja untuk arie nie.Bye...

Thursday, May 12, 2011

stresnyer......

        
 
Stresnye........... Minggu depan dah nak periksa. Asyik2 kena pandang buku. Tak boleh bkk facebooklah,tak leh maen gamelah. Boringnyer.... Tapi bila difikir2kan itu semua untuk kebaikan kite jugak. Kalau ada ilmu hidup kite akan lebih senang.... Betol tak????

Okeylah.... Itu saje untuk arie nie.... Bye.......

Sunday, May 8, 2011

Love you mama!!!!!!

Happy Mother's Day mama.Terima kasih sebab dah melahirkan kakak ke dunia nie dan membesarkan kakak sehingga kakak besar tanpa rasa penat.Kakak juga nak mintak maaf kalau ada buat mama sakit atie ataupun tertengking mama.... Semoga mama panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu serta ceria selalu....

I LOVE YOU MUM.................. 

Tuesday, May 3, 2011

Balik kampung...

          Best ye arie sebab kite dapat balik kampung setelah dua minggu tak balik kampung(macamlah setahun tak balik kampung).Sebenarnya arie balik kampung untuk sambut birthday kite yang ke-13(Happy Birthday to me).Mama ku yang tercinta ada buat kek untuk kite.Sedap sgt2.

Yummy2.Chocolate kek kegemaranku.


Lepas makan kek,makan tengah hari ramai2.Pastu petang2 gi jalan kat bandar Pontian.Tempat yang pertama kite pergi taman.Memandangkan taman tu dekat dengan tepi laut so ambik lah gambar sekejap.
Sape paling cantik???

 Sape nak naek kena beratur dulu.hehehe..

Budak comel berjalan seperti model.

Gembira selepas keluar dari gelongsor.

Naik tangga dengan penuh berhati-hati...

Sambil tunggu bdk2 abis main,snap gamba jap... :)

  
Semua tunggu giliran nak naik buai.... Sabar jelah... 
 
                              

    
















 
 




Saturday, April 30, 2011

pudding

          

Hari ni kite ade wat pudding perisa honeydew tapi rasenye masam sikit agaknya sebab tak letak gula atauoun susu.Tapi mase masak dah rase.Okey jerk.Bile dah bekukan jerk rase masam.Geramnya.. Tak pelah first time janji dah pandai buat skit2.

Okeylah....Itu saja untuk arie nie.Bye...........

Friday, April 29, 2011

Peningnyer......

          

Tadi masa jaga kaunter pinjaman sekolah,ada dua orang budak ni nak pulang buku.So macam biaselah kena carik kad pinjaman dia dulu pastu kena rekod kat dalam buku pinjaman.Bila cari jerk kad dieorang tak jumpe.Apalagi kecohlah.Yang tu salah kan tu yang tu salah kan ni.Nak selesaikan masalah ni punyelah susah sampai lambat masuk kelas.Nasib baiklah cikgu Geo tak datang kalo cikgu datang habislah nak menjawab.

Okeylah.Itu saya untuk hari ini.Bye.........

Thursday, April 28, 2011

Busy.............

          

Sori yerk kepada semua... Saya dah lama tak update blog sebab saya sibuk sangat2.Yelah nk periksalah katakan jadi kenalah study betol2 supaya dapat markah lebih cemerlang daripada yang lepas...
Saya harap awak semua paham yerk.Mungkin lepas periksa ni saya akan update blog semula......

 Bye.Jgn lupe doakan saya berjaya dlm peperiksaan ni tau.Peace...

Saturday, April 23, 2011

sambungan cerita

          Pada keesokan harinya,Asyura pun membawa cupcake buatannya ke sekolah untuk diberikan kepada Aizam."Aizam,ni cupcake yang awak nak semalam",kata Asyura kepada Aizam."Terima kasih Asyura.Nanti kita makan sama-sama masa rehat ye?",Tanya Aizam."Okey.Nanti saya ajak Afira sekali boleh?",tanya Asyura."Boleh.Saya tak kisah pun.",jawab Aizam.

          Selepas itu,Asyura pun pergi mencari Afira kemudian masuk ke dalam kelas.Semasa waktu rehat..."Afira,jom kita pergi makan ngan Aizam.Pagi tadi dia ada ajak kite makan sama-sama.",tanya Asyura kepada Afira."Okey.Kita tak kisah.Jomlah kita pergi.",jawab Afira sambil tersenyum.

          Kemudian,mereka pun pergi berjumpa dengan Aizam dan rehat bersama-sama sehingga waktu rehat.Semasa berada di dalam kelas mereka pun belajar seperti biasa sehingga tamat waktu persekolahan.Semasa waktu pulang,"Bye Asyura.Kita balik dulu ye.",kata Afira lalu pulang dengan menaiki kereta Toyota Estima yang dibawa oleh pemandu keluarganya.

          Tiba-tiba Aizam menegur Asyura."Hai Asyura.Nanti malam kita gi tngok wayang nak.Kita ade benda penting nak cakap.",tanya Aizam."Apa yang awak nak cakap?",tanya Asyura dengan perasaan yang ingin tahu."Adalah.Saya cuma boleh cakap malam ni jerk.Boleh tak?",jawab Aizam."Saya kena tanya mak saya dulu.Nanti kalo jadi saya telefon awak.

          "Okey.Eh,awak ada 6ber saya ke?",tanya Aizam."Yelah.Saya mana ade 6ber awak.",Jawab Asyura lalu tersenyum riang."Kalo macam tu saya jelah yang ambik 6ber awak.",jawab Aizam."Okey.6ber saye 010-2345678.Okeylah saye balek dulu yerk.Driver saya dah sampai.Bye...",jawab Asyura lalu pulang ke rumah dengan menaiki kereta Mercedes milik keluarganya...

Friday, April 22, 2011

penatnya...

          Penatnya arie nie sebab kene jln kaki dari skola.Tadi masa kat skola cikgu ade wat perjumpaan untuk pengawas perpustakaan jadi terpaksalah stayback sampai tertinggal bas...Sedey sgt mase tu.Yelah kalau tertinggal bas jerk terpaksalah jalan kaki untuk balik.Memang takut sangat2 mase jalan sorang2 tapi nasib baik kawan ku (melanie) hantar kite separuh jalan.Terima kasih banyak2 ye melanie.... 

Okeylah.Tu jerk yang bleh kite cite untuk arie nie.Bye..Peace....

Monday, April 18, 2011

Sakitnya....

          Arie nie kite kena 'injection'(sori ye kalau salah eja)kat sekolah.Rasanya memang sakit sgt2 sampai tangan susah nak gerak.Kalo gerak jerk mesti sakit sgt(tp masih boleh menaip).First tu memang takut sgt2.Semasa kite ngah gi inject sesuatu telah berlaku iaitu (beg kite telah dibongkar) n nasib baiklah kite tak letak duit dalam beg.Masa first time kena bongkar adelah hilang duit dalam RM 11 (duit simpanan).Rasa-rasanya memang daripada kelas kite kot.

 Okeylah kite tido dulu.Bye.... Peace....

Sunday, April 17, 2011

Hajat yang tidak kesampaian

          Semalam,kite n family gi Kota Kemuning,Shah Alam 4 jenguk mak cik kite yg baru lepas bersalin.Ingatkan sebelum gi umah mak cik nak gi I-City sebab nak tngok lampu2 yg ade kat ctu(mcm bdk2 yg ske tngok lampu)...Masa dalam kete rase ngantuk sgt2 so tido lah kjap.Bile dah bgn je tngok2 dah nk sampai kat umah mak cik.....


          Sedey sgt2..........Rase mcm nak jerit dlm kete jerk.Bile nak balik pulak,kite ajak papa ngan mama kite gi KL untk jln2 tp x dpt jgk...... :( Tak pelah.Sabo jelah laen kali bleh gi lagi kan...Okeylah itu saje untuk arie nie.Bye................